De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (2024)

Het Iseomeer in Lombardije is het op 4 na grootste meer van Noord-Italië. Daarmee is het een stuk minder bekend dan het populaire Comomeer, het Lago Maggiore of het Gardameer. En laat dat nu juist de charme zijn van deze plek. Hier is het zelfs in het hoogseizoen aangenaam toeven. In dit artikel delen we graag onze beste camping-tips voor het Iseomeer met je.

Inhoudsopgave

  • Het Iseomeer
  • Bezienswaardigheden Iseomeer
    • Monte Isola
    • Wijnboeren
    • Kastelen en kloosters
    • Rotstekeningen
    • Natuurgebied Torbiere del Sabino
    • Iseo
    • Brescia
    • Andere dorpen en stadjes rond het meer
  • Campings Iseomeer
    • 1. Camping Del Sole
    • 2. Camping Covelo
    • 3. Agricamping La Tesa
    • 4. Camping Riva di San Pietro
    • 5. Camping La Tartufaia
    • 6. Camping Pilzone
    • 7. Camping Iseo
    • 8. Camping Olivella
    • 9. Camping Sassabanek
    • 10. Camping Quai
  • Of kies je liever voor méér luxe?
  • Jouw mooiste camping aan het Iseomeer?

Het Iseomeer

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (1)

Het Comomeer ligt hier vlak om de hoek, maar het Iseomeer is kleiner, rustiger en misschien ook wel charmanter. In het midden van het meer ligt Monte Isola, een 4,5 vierkante kilometer groot, bergachtig eiland met zo’n 3.000 inwoners.

Het eiland is autoluw en leent zich goed voor hikes en fietstochten. Je komt er met de veerboot vanuit Carzano,Tavernola BergamascaofSulzano en dat is echt een aanrader!

Iedereen die weleens rond het Iseomeer heeft gekampeerd wordt betoverd door de schoonheid en de authenticiteit van deze verborgen parel die verscholen ligt tussen zijn grotere broers en tussen talloze wijngaarden.

Bezienswaardigheden Iseomeer

Wat moet je zien en doen als je in de omgeving van het Iseomeer bent? Er zijn hier talloze activiteiten en bezienswaardigheden, zodat je je nooit hoeft te vervelen. Het hangt natuurlijk helemaal van je eigen voorkeuren af waar je voor gaat.

Monte Isola

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (2)

Als je hier bent moet je zeker een bezoek brengen aan Monte Isola (de locals noemen het Montisola). Dit is het grootste meereiland van Europa dat op maar liefst 600 meter boven de zeespiegel ligt!

Met tal van prachtige routes die langs charmante dorpjes en mooie natuur voeren. Je kunt te voet, met de fiets, een scooter of de bus. Met je auto mag je het eiland niet op.

Op het hoogste punt van het eiland staat de Madonna della Ceriola, een kerkje uit de 13e eeuw. Wat lager staat de Rocca Oldofredi-Martinengo, een klein kasteel.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (3)

Naast het grote Monte Isola zijn er ook nog 2 mini-eilandjes in het Iseomeer. Het Isola di Loreto en het Isola di San Paolo. Deze eilanden zijn in privébezit en dus niet te bezoeken. Je kunt er echter wel van genieten tijdens een boottocht over het meer.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (4)

Wijnboeren

Liefhebbers van wijn halen hier sowieso hun hart op. Ga langs bij een van de vele wijnboeren en geniet van een proeverij. Je kunt de heerlijke wijnen van de oevers van het Iseomeer ook goed combineren met de uitgebreide gastronomische mogelijkheden.

Kastelen en kloosters

In de directe omgeving van het Iseomeer vind je vele middeleeuwse kloosters, kerken en kastelen. Zo vind je op Monte Isola het kasteel van Oldofredi.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (5)

Rotstekeningen

In de Val Camonica, een mooie vallei ten noorden van het Iseomeer, vind je een grote verzameling prehistorische rotstekeningen.

Natuurgebied Torbiere del Sabino

Ben je natuurliefhebber? Ga dan naar dit beschermde natuurreservaat voor een heerlijke wandeling waarbij je tal van bijzondere vogels kunt spotten.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (6)

Iseo

Iseo is het stadje dat het meer zijn naam heeft gegeven. Er heerst hier een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Vanaf promenade heb je een mooi uitzicht op het meer en het eiland. Elke eerste zondag van de maand is hier een markt in kunsten en ambachten op het Piazza Garibaldi.

In de omgeving van Iseo vind je ook de meeste campings.

Brescia

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (7)

Even ten zuiden van het Iseomeer ligt Brescia. Het is de op een na grootste stad vanLombardije, na Milaan. De stad staat erom bekend dat er niet één maar twee kathedralen op het centrale plein staan. De ronde Duomo Vecchio (oude kathedraal) stamt uit de 11e eeuw en de Duomo Nuovo (nieuwe kathedraal) is gebouwd tussen de 16e en 19e eeuw.

Op het Piazza del Foro kun je resten zien van het oude Romeinse forum en even verderop op Piazzetta Giovanni Labus zijn de resten van de Romeinse basilica ingemetseld in een gebouw van later tijd.

Wie zin heeft in een wandeling kan de heuvel Cidneo beklimmen om het kasteel van Brescia te bekijken en een prachtig uitzicht over de stad te hebben.

Andere dorpen en stadjes rond het meer

Wil je de omgeving van het Iseomeer ontdekken? Het noorden met Pisogne is erg mooi met veel historie. In de directe omgeving van Pisogne vind je ook een paar campings.

Hiernaast zijn ook Sarnico, Parzanica, Riva di Solto, Castro, Lovere en Marone de moeite van een bezoek waard. Vrijwel overal kun je heerlijk langs het meer flaneren en met een drankje of een ijsje genieten van de prachtige vergezichten.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (8)

Liefhebbers van oude kerkjes en torens komen in de dorpen en stadjes rond het meer ook goed aan hun trekken.

Campings Iseomeer

Heb je al zin om het Iseomeer te bezoeken? Wist je dat deze omgeving ideaal is voor kampeerders en daardoor erg in trek bij Nederlanders en Belgen? Je vindt hier tal van prima campings. De mooiste hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

1. Camping Del Sole

Camping Del Sole, de naam zegt het al, is een heerlijk zonnige en kindvriendelijke camping direct aan de zuidelijke oever van het Iseomeer, bij het stadje Iseo en het natuurreservaat. De camping heeft maar liefst 5 sterren!

Je kunt hier plekken reserveren om je eigen tent op te zetten, maar je kunt ook voor verschillende huurtenten of mobile homes kiezen. Er is een campingrestaurant waar je pizza’s uit de steenoven kunt krijgen.

Er is ook een zwembad om baantjes te kunnen trekken en een kinderbad. In het hoogseizoen vermaken je kinderen zich met het entertainmentprogramma.

Bekijk Camping Del Sole

2. Camping Covelo

Op 2 kilometer van het gezellige stadje Iseo vind je Camping Covelo, een gezellig en kleinschalig familiebedrijf. De campingbeheerder ontvangt je samen met zijn zus, de moeder staat in de keuken en de vader bakt pizza’s voor de campinggasten. Echt op z’n Italiaans, dus.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (9)

Er is hier geen zwembad, maar alle plekken op deze rustige camping hebben wel direct zicht op het meer. Je kunt vanaf de camping en de ligweide zo het meer in lopen. Dus dat zwembad mis je ook niet echt.

In het campingrestaurant kun je heerlijk eten voor schappelijke prijzen. De winkel op de camping biedt alleen het hoognodige, maar in Iseo kun je alles krijgen wat je nodig hebt.

Je kunt op deze camping ook caravans en bungalowtenten huren. Op de camping is de oudere doelgroep in de meerderheid. Goed om te weten als je voor je rust komt.

Bekijk Camping Covelo

3. Agricamping La Tesa

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (10)

Ook La Tesa ligt bij Iseo, niet direct aan het Iseomeer, maar hoger op de heuvels rond het stadje. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over zowel het meer als de omliggende plaatsen. Het is een kleinschalige natuurcamping met bijzonder ruime plaatsen.

Volgens de inspecteur is het sanitair schoon en het restaurant goed. Op Zoover scoort deze camping van de bezoekers het predikaat ‘fantastisch’.

Er is een buitenzwembad en een peuterbad en je kunt er ook kamers en appartementen huren. De camping heeft de beschikking over verschillende fietsroutes in de omgeving.

Bekijk Agricamping La Tesa

4. Camping Riva di San Pietro

4 sterren krijgt Camping Riva di San Pietro, die direct aan het Iseomeer ligt. Vanaf de ligweide loop je zo het verkoelende water van het meer in. Er is ook een kiezelstrandje en een zwembad plus peuterbad.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (11)

Sportieve vakantievierders kunnen deelnemen aan begeleide wandeltochten en fietstochten.

Je vindt hier een snackbar, pizzeria en een restaurant. Er is ook vers brood te verkrijgen en op het grootste deel van de camping heb je de beschikking over wifi.

Bekijk Camping Riva di San Pietro

5. Camping La Tartufaia

Houd je van kleinschaligheid? Dan zal Camping La Tartufaia bij Ranzanico je zeker bevallen. Stiekem ligt deze camping helemaal niet aan het Iseomeer, maar aan het veel kleinere Meer van Endine, dat je even ten westen van het Iseomeer vindt.

Vanwege de kwaliteit en de populariteit van deze camping, hebben we deze toch maar opgenomen in onze lijst met de mooiste campings rond het Iseomeer.

Want dit is beslist een mooi aangelegde en zeer kleinschalige terrassencamping. Mét zwembad en uitzicht op het Meer van Endine. Je kunt hier overnachten in je eigen tent, camper of caravan. Of je huurt een van de luxe stacaravans.

In het meer kun je heerlijk zwemmen en er is een kiezelstrandje. Het water is heel schoon. In het restaurant worden producten van eigen land geserveerd. Een ideale camping voor families met kleine kinderen.

Bekijk Camping La Tartufaia

6. Camping Pilzone

In trek bij stelletjes is de kleinschalige Camping Pilzone, gelegen op een schiereiland tussen Iseo en Sulzano in. De camping ligt direct aan de oever van het meer en heeft een privéstrand, een terras en een bar.

Je hebt hier goed uitzicht op Monte Isola, het eiland in het midden van het Iseomeer. Huur fietsen op de camping om vanaf hier heerlijke uitstapjes te maken.

Camping Pilzone kreeg van de ANWB in 2016 het predikaat ‘beste charmecamping’.

Bekijk Camping Pilzone

7. Camping Iseo

Er kan maar één Camping Iseo aan het Iseomeer zijn en dat is dus deze camping. Je vindt deze topper helemaal in het zuidelijkste puntje van het meer.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (12)

Ben je op zoek naar een kleine camping aan het Iseomeer?

Je hebt hier een snackbar, vers brood en wifi op deze 3-sterrencamping, dus wat heb je verder nog nodig? Ja, ligging aan het Iseomeer, natuurlijk. En dat zit wel goed op deze camping, die ook als eens tot ‘fraaiste charmecamping’ werd verkozen door de ANWB.

De camping heeft slechts zo’n 60 plekken, heeft een ligweide, een bar en een kampwinkeltje en de mogelijkheid tot het huren van appartementen. Bijzonder is het verzorgde uiterlijk met mooie bloemen, planten en ander groen.

Bekijk Camping Iseo

8. Camping Olivella

Op een van de mooiste plekken aan het meer, tussen Iseo en Sulzano in, met zicht op het eiland, ligt Camping Olivella. Een camping zoals Nederlanders en Vlamingen die graag zien: met veel groen, schoon sanitair, rust en een schitterende ligging.

De camping ligt op 3 kilometer van Sulzano waar je de veerboot naar Monte Isola kunt nemen. Verder ligt de camping ligt op slechts van de oprit naar de ringweg die je binnen 2 uur naar steden als Brescia, Bergamo, Verona, Venetië en Milaan brengt.

Bekijk Camping Olivella

9. Camping Sassabanek

Camping Sassabanek is een luxe 4-sterren-familiecamping, direct aan de oevers van het Iseomeer én direct aan het natuurreservaat gelegen. De waterpret wordt vergroot door de aanwezigheid van 3 zwembaden.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (13)

De kinderen vermaken zich hier prima in de speeltuin en in de zwembaden met andere kinderen. Zelf geniet je met een drankje van het fantastische uitzicht op de bergen en het eiland Monte Isola.

Camping Sassabanek ligt zeer strategisch. Je kunt wandelen naar het charmante stadje Iseo, een hike door het natuurgebied maken of met de auto naar het slechts 21 kilometer verderop gelegen bruisende Brescia.

Bekijk Camping Sassabanek

10. Camping Quai

Op pochi passi van de stad Iseo vind je deze groene oase. Een kleinschalige camping met bomen en schaduw en mooi schoon water. Inclusief een prachtig uitzicht op Montisola.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (14)

Je kunt hier een bungalow huren, maar ook terecht met je camper, caravan of tent. De camping heeft een speelterrein voor kinderen, beschikt over een bowlingbaan, een privéstrand, een (snack)bar voor snelle maaltijden, pizza’s en sandwiches. Je kunt er ook boten en fietsen huren.

Bekijk Camping QuaI

Of kies je liever voor méér luxe?

Wil je graag naar het magnifieke Iseomeer, maar heb je geen trek in een camping? Er zijn dan ook genoeg opties om te verblijven in een vakantiehuis of hotel. Als tip willen we je graag Hotel Rivalago in Sulzano meegeven.

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (15)

Dit heeft een fantastische ligging met en prachtig uitzicht op het Iseomeer en het eiland Monte Isola. In de tuin profiteer je van een groot verwarmd zwembad.

Bekijk Hotel Rivalago

Jouw mooiste camping aan het Iseomeer?

Dat was het. Ons lijstje met een paar van de beste Iseomeer-campings. Het zijn echter lang niet de enige campings in de omgeving. Je vindt er zeker nog een aantal meer aan het meer of op korte afstand van het meer. Misschien heb je hier ergens zelf op een camping gestaan die je anderen wilt tippen. Laat het ons weten als je zelf een pareltje hebt!

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (16)

De 10 mooiste campings aan het Iseomeer - Dit is Italië (2024)

FAQs

Wat kost een camping gemiddeld in Italië? ›

Een overnachting kost in Italië gemiddeld 48,35 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB. Een gezin met twee volwassenen en een 10-jarig kind betaalt op een Europese camping deze zomer gemiddeld € 37,56 in het hoogseizoen.

Wat is camping maffia? ›

De georganiseerde misdaad gebruikt vakantieparken om op grote schaal crimineel geld wit te wassen. Dat doen ze niet alleen door verloederde huisjes op te kopen en op te knappen, maar het gebeurt ook door zwart geld te pompen in volledige goedlopende recreatieparken.

Is kamperen goedkoper dan hotel? ›

Een nacht op een camping is goedkoper dan een nacht op hotel, zeker in het laagseizoen. Je hebt je eigen vervoermiddel bij je, dus je hoeft geen auto te huren, en als je je fietsen meeneemt in je camper, hoef je ook geen fietsen te huren.

Waar mag je kamperen in Italië? ›

Wildkamperen: ja of nee? In tegenstelling tot bijvoorbeeld in Scandinavië is wildkamperen in Italië verboden. Alleen met toestemming van de politie of met toestemming van de eigenaar van het terrein is vrij kamperen toegestaan. De enige uitzondering is het Parco Nazionale di Alpi Marittime in Piemonte.

Wat is een leuke camping in Toscane? ›

10x de beste campings in Toscane
  • #1 Camping Park Albatros Village. ★★★★
  • #2 Camping Norcenni Girasole. ★★★★
  • #3 Camping Barco Reale. ★★★★
  • #4 Camping Toscana Holiday Village. ★★★
  • #5 Camping Orbetello Village. ★★★
  • #7 Camping Valle Gaia. ★★★★
  • #8 Camping & Village Montescudaio. ★★★★
  • #9 Camping Le Capanne. ★★★

Wat is er goedkoper in Italië? ›

Sommige dingen zijn juist heel goedkoop in Italië. Zo kun je de lekkerste Italiaanse wijnen bij de boer zelf kopen, of in een grote wijnhandel. Door het rechtstreeks bij de producent te kopen, is de wijn veel goedkoper. Dit geldt natuurlijk ook voor olijfolie, worst, kazen en andere heerlijke streekproducten.

Welk land is duurder Frankrijk of Italië? ›

Frankrijk is gemiddeld 16 procent duurder, Italië 13 procent en Duitsland 2 procent. Ter vergelijking: in Nederland is eten gemiddeld 1 procent duurder dan in de rest van de Europese Unie.

Hoeveel euro per dag Italië? ›

Als u alleen reist naar Italië, 86 EUR een dag moet genoeg zijn. Als u kiest voor een hotel voor uw verblijf in Italië, zal de prijs stijgen naar 120 EUR. Een paar zal moeten betalen rond 220 EUR voor één dag in Italië. Een gezin met twee kinderen moet 380 EUR voor een dag verblijf in Italië.

Wie is de eigenaar van Capfun? ›

Eén keer, nooit weer. ' Het logo van de nieuwe eigenaar Capfun prijkt nog nergens op camping De Belten in Overijssel, maar voor Sammy Vermeulen (35) is de verloedering al zichtbaar.

Welke camping is Ferry opgenomen? ›

Camping de Blauwe Meer in Lommel was het decor voor de fratsen en duistere praktijken van Ferry Bouman (Frank Lammers). In Undercover woont Bouman op de camping, van daaruit runt hij zijn xtc-handel.

Wat is een familie camping? ›

Op een familiecamping draait het om het gezin. Kinderen die lekker kunnen zwemmen of worden vermaakt door een animatieteam terwijl de ouders een balletje slaan op de tennisbaan of zich ontspannen met een goed boek aan het strand. Verder zijn de faciliteiten uitstekend en afgestemd op de behoefte van gezinnen.

Wat niet vergeten tijdens kamperen? ›

Een aantal zaken die je echt niet mag vergeten zijn: aspirines, diarreeremmers, norit, een insectenbeet pomp, pleisters en verband, een pincet, schaartje, anti muggenspray, en een thermometer. Denk natuurlijk ook aan je persoonlijke verzorging.

Waar kun je het beste kamperen? ›

  • Glampingresort Gulperberg in Gulpen. ...
  • Camping de Leistert in Roggel. ...
  • Kindercamping De Berenkuil in Grolloo. ...
  • Vakantiepark de Meerpaal in Zoutelande. ...
  • Molecaten Park Waterbos in Rockanje. ...
  • Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze. ...
  • Vakantiepark Mölke in Zuna. ...
  • Camping Kogerstrand in De Koog.
Jan 4, 2023

Is kamperen gezond? ›

Voor iedereen is een kampeervakantie goed voor de gezondheid. Kamperen zorgt voor rust, een veel betere slaap en gemoedstoestand. De combinatie van veel buiten zijn, geen tijd ervaren en puur genieten van het moment zelf, zijn de perfecte ingrediënten voor een gezond en gelukkig leven.

Is kamperen gratis? ›

Overnachten is gratis, maar een verblijf langer dan 48 uur is niet toegestaan. Open vuur is verboden. Sommige bivakzones kennen faciliteiten zoals bijvoorbeeld een grondwaterpomp, vuurpit of picknicktafel. Veel bivakzones zijn voorzien van een houten platform waar je gemakkelijk je tentje op kan zetten.

Waar kun je vrij kamperen? ›

Landen waar je mag wildkamperen:
  • Noorwegen.
  • Zweden.
  • Finland.
  • Schotland.
  • Litouwen.
  • Estland.
  • Letland.
  • Romenië

Waar overnachten op weg naar Italië? ›

De eerste stap om te overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk is gezet! Enkele aanraders: Innsbruck (9 uur rijden), Salzburg (9,5 uur rijden), Zederhaus (10,5 uur rijden), Reutte (8 uur rijden), Rohrdorf (9 uur rijden), Kempten (8 uur rijden, grens Oostenrijk) en Mieders (10 uur rijden).

Waar mag je met een camper overnachten in Italië? ›

In Italië mag je op reguliere parkeerplaatsen overnachten. Ook langs snelwegen. Daarnaast mag er, met toestemming van de grondeigenaar, vrij worden gekampeerd en gecampeerd.

Waar moet je heen in Toscane? ›

Bezoek tijdens een vakantie in Toscane historische plaatsen als de Renaissancestad Florence, Pisa met haar schuine toren, San Gimignano (dorp met zeer veel torens), het kunststadje Volterra, de historische stad Lucca met haar prachtige kerken en bezienswaardigheden, Viareggio bij de kust met haar festivals, en de ...

Hoe hard met camper in Italië? ›

Zuid-Europa
LandBuiten bebouwde kom ≤ 3,5 tonBuiten bebouwde kom > 3,5 ton
Italië9080
San Marino9080
Malta8080
Slovenië9080
14 more rows

Wat niet vergeten naar de camping? ›

Een aantal zaken die je echt niet mag vergeten zijn: aspirines, diarreeremmers, norit, een insectenbeet pomp, pleisters en verband, een pincet, schaartje, anti muggenspray, en een thermometer. Denk natuurlijk ook aan je persoonlijke verzorging.

Wat is camping in het Italiaans? ›

Het Italiaanse woord voor camping is campeggio [kampedzjio]. Op sommige campings vind je alleen plekken voor una tenda, op andere kun je ook terecht met je caravan (ook wel roulotte genoemd) of camper.

Wat is de beste route naar Italië? ›

De snelste route naar Toscane, Florence en Pisa (West-Italië) gaat via Zwitserland. Ook wanneer je naar Lago Maggiore, het Comomeer of Milaan wilt, is dat de beste route. Naar de Adriatische kust of alles ten Oosten van het Gardameer, rij je het beste naar Italië via Oostenrijk.

Is Italië een camperland? ›

Italië is een echt camperland, omdat je op heel veel plekken goede camperplaatsen vindt. Vooral bij steden als bijv. Verona, Assisi of Orvieto is dit echt een uitkomst!

Hoe hoog zijn de boetes in Italië? ›

Afhankelijk van de overschrijding betaal je in Italië de volgende bedragen voor een snelheidsovertreding: < 10 km/u: vanaf €41. 11 - 40 km/u: vanaf €175. 40 - 60 km/u: vanaf €532 + mogelijk rijontzegging 1 -3 maand.

Hoeveel alcohol mag je drinken in Italië? ›

Rijden onder invloed

Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is net zoals in Nederland 0,5 promille. Bij een alcoholgehalte van 0,8 promille of meer in het bloed, krijgt de bestuurder een zware boete en mogelijk zelfs gevangenisstraf.

Heeft rechts voorrang in Italië? ›

Rechts rijden. Voorrang aan rechts, tenzij anders aangegeven. Veiligheidsgordels voor- en achterin verplicht. Dagrijlichten altijd verplicht op de snelweg en buiten de bebouwde kom.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5814

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.